Cevizli Ekmek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 tutam tuz
    • Yeterince un
    • Arası için
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 çay bardağı tahin
    • Üzeri için
    • 50 gram margarin
    • Açmak için
    • Nişasta
  • Yapılışı

    1. Mayayı ılık su ile eritiyoruz ve diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalıyoruz.

      Cevizleri robottan geçirerek tahin ilave edip karıştırıyoruz

      Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde 6 beze yayıp nişasta yardımı ile tabak içi kadar açıyoruz ve aralarını nişastalayarak 1.2 cm kalınlığında açıyoruz

      Arasına tahinli ceviz serip rulo yapıyoruz ve ruloyu 2 parmak gebnişliğinde dilimleyerek yağlanmış tepsiye dizip üzerine 50 gr erimiş margarin gezdiriyoruz

      Yarım saat dinlendirip önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz