Cevizli Ekmek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Cevizli Ekmek
-
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- Yeterince un
- Arası için
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı tahin
- Üzeri için
- 50 gram margarin
- Açmak için
- Nişasta
-
Yapılışı
-
Mayayı ılık su ile eritiyoruz ve diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalıyoruz.
Cevizleri robottan geçirerek tahin ilave edip karıştırıyoruz
Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde 6 beze yayıp nişasta yardımı ile tabak içi kadar açıyoruz ve aralarını nişastalayarak 1.2 cm kalınlığında açıyoruz
Arasına tahinli ceviz serip rulo yapıyoruz ve ruloyu 2 parmak gebnişliğinde dilimleyerek yağlanmış tepsiye dizip üzerine 50 gr erimiş margarin gezdiriyoruz
Yarım saat dinlendirip önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
-
Mayayı ılık su ile eritiyoruz ve diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz