Zeytinli ekmek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 tutam tuz
    • yeterince un
    • Arası için
    • 1 kase cekirdekleri çıkartılmış zeytin
    • Üzeri için
    • 50 gram margarin
    • Açmak için
    • Nişasta
  • Yapılışı

    1. Mayayı ılık su ile eritiyoruz ve 1 yumura sarısının haricindeki malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalıyoruz.

      Zeytinlerimizi robottan geçitiyoruz

      Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde 6 beze yayıp nişasta yardımı ile tabak içi kadar açıyoruz ve aralarını nişastalayarak 1.2 cm kalınlığında açıyoruz

      Arasına zeytin sürüp dikdörtgen kek kalıbımızın genişliğinde rulo yapıyoruz

      Kek kalıbımızı yağlayıp ruloyu kalıba alıp elimizle iyice bastırarak düzeltiyoruz

      Yumurta sarısı sürüp üzerine 50 gr erimiş margarin gezdiriyoruz ve çörek otu serperek yarım saat dinlendirip önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz