Zeytinli ekmek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zeytinli ekmek
-
Malzemeler
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- yeterince un
- Arası için
- 1 kase cekirdekleri çıkartılmış zeytin
- Üzeri için
- 50 gram margarin
- Açmak için
- Nişasta
-
Yapılışı
-
Mayayı ılık su ile eritiyoruz ve 1 yumura sarısının haricindeki malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalıyoruz.
Zeytinlerimizi robottan geçitiyoruz
Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde 6 beze yayıp nişasta yardımı ile tabak içi kadar açıyoruz ve aralarını nişastalayarak 1.2 cm kalınlığında açıyoruz
Arasına zeytin sürüp dikdörtgen kek kalıbımızın genişliğinde rulo yapıyoruz
Kek kalıbımızı yağlayıp ruloyu kalıba alıp elimizle iyice bastırarak düzeltiyoruz
Yumurta sarısı sürüp üzerine 50 gr erimiş margarin gezdiriyoruz ve çörek otu serperek yarım saat dinlendirip önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz
-
Mayayı ılık su ile eritiyoruz ve 1 yumura sarısının haricindeki malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz