Acılı Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • Arası için
    • Acılı sos veya salça
  • Yapılışı

    1. Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz

      Diğer malzemeleride koyup yoğurmaya başlıyoruz

      Ununu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzu oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalıyoruz

      Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alıp yuvarlıyoruz ve avucumuzun içince hamurun yarısını bastırıp içine acılı sos veya salça koyarak kapatıyoruz

      Yağlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip yarım saat dinlendiriyoruz

      Önceden ısınmış 200 dc lik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz

      Fırından çıkarınca üzerine temiz bez örterek 5.10 dakika bekletiyoruz ve poğaçalarımız artık servise hazırdır..

      AFİYET OLSUN