Acılı Poğaça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Acılı Poğaça
-
Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Arası için
- Acılı sos veya salça
-
Yapılışı
-
Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz
Diğer malzemeleride koyup yoğurmaya başlıyoruz
Ununu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalıyoruz
Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alıp yuvarlıyoruz ve avucumuzun içince hamurun yarısını bastırıp içine acılı sos veya salça koyarak kapatıyoruz
Yağlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip yarım saat dinlendiriyoruz
Önceden ısınmış 200 dc lik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkarınca üzerine temiz bez örterek 5.10 dakika bekletiyoruz ve poğaçalarımız artık servise hazırdır..
AFİYET OLSUN
-
Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz