Kalıpta Katmer Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kalıpta Katmer
-
Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yeterince un
- Açmak için
- Nişasta
- Üzeri için
- 50 gram tereyağı
-
Yapılışı
-
Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz
Diğer malzemeleri de koyup yoğurmaya başlıyoruz
Ununu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalıyoruz
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklükte parçalar alıp merdaneyle tabak içi kadar açıp aralarını nişastalayarak 8.10 tane üst üste koyup tekrar açarak büyütüyoruz ve rulo yapıp yağlanmış kek kalıbına koyup bastırarak iyice yerleşmesini sağlıyoruz
Üzerine 50 gr tereyağı eritip gezdiriyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip yarım saat dinlendiriyoruz
Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN
-
Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz