Kalıpta Katmer tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • Yeterince un
    • Açmak için
    • Nişasta
    • Üzeri için
    • 50 gram tereyağı
  • Yapılışı

    1. Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz

      Diğer malzemeleri de koyup yoğurmaya başlıyoruz

      Ununu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzu oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalıyoruz

      Mayalanan hamurdan yumurta büyüklükte parçalar alıp merdaneyle tabak içi kadar açıp aralarını nişastalayarak 8.10 tane üst üste koyup tekrar açarak büyütüyoruz ve rulo yapıp yağlanmış kek kalıbına koyup bastırarak iyice yerleşmesini sağlıyoruz

      Üzerine 50 gr tereyağı eritip gezdiriyoruz

      Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip yarım saat dinlendiriyoruz

      Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

      AFİYET OLSUN