Cantık tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 tutam tuz
    • Yeterince un
    • İçi için
    • 200 gram kıyma
    • 1 adet büyük soğan
    • 1 su bardağı domates sosu veya domates rendesi
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına mayayı ve ılık suyu alıp mayayı açıyoruz

      Sonra diğer malzemeleride sırasıyla koyup yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Benim zamanım yoktu hamuru buzdolap poşetine koyup peteğin üzerine koydum ve çabuk mayalandı,

      İç harcımız için derin bir kaba kıymayı aldım içine 1 soğan dilimedim ve 1 bardak kışlık hazırladığım domates biber karışımı koydum 1 tutam tuz ilave ederek iyice yoğurdum

      Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle 1.2 cm kalınlığında açtım içine kıymalı harçtan elimle iyice yaydım ve kızgın tavada yağsız bir şekilde pişirdim..