Sepet Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un
  • Yapılışı

    1. Herhangi bir poğaça hamurundan kolayca hazırlaya bilirsiniz

      Ben bu malzemelerle yaptığım bir poçanın kalan hamuruyla yaptım

      Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz

      Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayaladıktan sonra hamurumuzdan kase büyüklüğünde parça alıp merdaneyle unlayarak açıyoruz

      Daha sonra hamurumuzu uzun şeritler halınde kesiyoruz
      derin kase borcamın dışını aluminyüm folyo ile kaplıyoruz ve kasemisi ters çevirip kestiğimiz hamurları borcamın üzerine 8 tanesini diklemesine diziyoruz

      Kalan hamurlarımızla yanlamasına içli dışlı olacak şekilde örüyoruz ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..