Pastırmalı Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Pastırma (miktarı arzuya göre)
    • 2.5 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. İlk olarak 2 su bardağı pirinci kaynar suda üzerine biraz tuz atıp en az 1 saat bekletiyoruz.

      Daha sonra pirinçleri iyice yıkıyoruz beyaz su çıkmayana kadar ve süzüyoruz.

      Sonra tencereye tereyağımızı, sıvı yağını ve pastırmaları atıp kavurmaya başlıyoruz.

      Biraz kavurduktan sonra pirinci de ekleyip yine kavuruyoruz.

      Kavrulan pastırma ve pirincin üzerine 2.5 su bardağı suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz.

      Kaynayana kadar yüksek ateşte tutuyoruz kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözüne alıp kısık ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz.

      Suyunu iyice çekince servise hazırdır.