Romlu Çilekli Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Pandispanya için
    • 4 adet yumurta
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3-4 damla rom
    • Kreması için
    • 1 lt süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket hazır krema
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • Islatmak için
    • 2 su bardağı süt
    • Üzeri için
    • Yarım kilo çilek
    • Çikolata sosu
    • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Yapılışı

    1. Önce pandispanya için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.

      Sonra un ve kabartma tozumuzu ekleyip en son vanilya ve romu katıp karıştırıyoruz.

      Orta boy bir fırın kabının altına yağlı kağıt koyup karışımı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişiryoruz.

      Pişen pandispanyayı bir ip yardımı ile enine 2 ye bölüp kenara alıyoruz.

      Diğer tarafta kremasını hazırlamaya başlayalım.

      Kreması için olan tüm malzemeleri hazır krema hariç bir tencereye alıp kıvamı olana kadar pişiriyoruz.

      Sonra içerisine kremayı boşaltıp karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.

      Pastayı yapacağımız kaba önce biraz krema döküyoruz.

      Sonra ikiye böldüğümüz pandispanyanın bir tanesini üzerine koyuyoruz 1 su bardağı ılık süt ile ıslatıyoruz.

      Üzerine tekrar krema koyup ikiye bölünmüş çilekleri diziyoruz.

      Sonra çileklerin üzerine de cevizin yarını serpiştiriyoruz.

      Pandispanyanın diğer yarısını da şimdi üzerine koyup tekrar sütle ıslatıp tekrar aynı şekilde krema çilek ve ceviz koyup buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz.

      Servis yaparken de üzerine çikolata sosu koyup servis yapıyoruz.