Yoğurtlu Kabak tarifi
  • Malzemeler

    • 2adet büyükboy kabak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 1 bardak su
    • Yarım bardak yoğurt
    • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
    • 1 çay kaşığı nane
    • Tuz ve karabiber
    • 1 çay kaşığı sirke
    • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Kabakları rendenin kalın tarafıy
      Tavaya zeytinyağını koyduktan sonra kabakları içine ilave edip yavaş yavaş suyunu ekleyin.
      Orta ateşte kabak suyunu çekinceye kadar 4-5 dakika pişirin; ateşten alıp soğutun.
      Soğuduktan sonra, diğer malzemeleri içine atıp iyice karıştırın.
      Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın.