Sucuklu Kabarcık Ekmek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sucuklu Kabarcık Ekmek
-
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket yaş maya
- Yeterince un
- İçi için
- Sucuk
- Kaşar peynir
-
Yapılışı
-
Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.
Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayalayıp sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bardak ağzı genişliğinde açıyoruz içine 1 dilim sucuk ve 1 dilim kaşar peynir koyup hamuru kapatıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına bu şekilde 2 sıra hamur diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve yarım saat kabarmasını bekliyoruz daha sonra önceden ısınmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
-
Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.