Vişne Soslu Büskivili Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Vişne Soslu Büskivili Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket petibör bisküvi
    • Vişneli muhallebi için
    • 3 çorba kaşığı nişasta
    • 1 çorba kaşığı un
    • 3 çorba kaşığı şeker
    • 3 su bardağı vişne suyu
    • 2 paket vanilya
    • Sade muhallebi için
    • 4 çorba kaşığı un
    • 4 çorba kaşığı şeker
    • 3 su bardağı süt
    • 2 paket vanilya
    • 1.2 çorba kaşığı margarin
    • Üzeri için
    • Boncuk şekerleme
  • Yapılışı

    1. Tencereye vişneli muhallebinin vanilya dışındaki malzemelerini alıp vişne suyunu yavaş yavaş döküp çırpma teliyle çırpıyoruz ve tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz.

      Aynı şekilde sade muhallebiyi margarin ve vanilya dışındaki malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz ateşten alınca vişneli muhallebiye 2 vanilya, sade muhallebiye ise margarin ve 1 vanilyayı ilave edip her ikisini soğumaya bırakıyoruz.

      Soğuyunca da mikser veya blender ile iyice çırpıyoruz ve ikisini de ayrı ayrı eğer kıvamları koyu olmuş ise sade olana süt vişneliye de vişne suyu ilave edip çırpabilirsiniz.

      1 paket petibör bisküviyi yanımıza alıp aralarına bir sade 1 vişneli muhallebi gelecek şekilde sürüp dikdörtgen kalıba yerleştiriyoruz.

      Buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz dolaptan alıp kalıptan ters çevirerek çıkarıyoruz.

      Artan sade muhallebiye biraz daha süt ilave edip kıvamını akışkan hale getirip pastamızı sıvıyoruz, kıvamını açmamızın nedeni muhallebiyi sürerken kolaylık olsun.

      Son olarak üzerine boncuk şekerlemelerle süsleyip servis yapıyoruz.