Peynirli Açma tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 tutam tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Yeterince un
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz

      Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz

      Hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayaladıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına avuç içi kadar açıyoruz

      Hamurun içine erimiş margarin sürüyoruz ve başka bir hamuru onun üzerine koyup tekrar margarin sürüyoruz ve iç harcımızdan koyup hamuru rulo şeklinde sarıp simit şekli uçlarını birleştiriyoruz

      Yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz, hamurlar bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz

      Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz ve yarım saat dinlendirerek önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz...