Tulumba Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay bardağı un
    • 1 çay bardağı irmik
    • 100 gram margarin
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • Şerbet için
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Margarin ve suyu derin bir tencereye alıp ocakta kaynatıyoruz.

      Unu ve irmiği ilave edip katılaşana kadar karıştırıyoruz ve ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.

      Hamur soğuyunca yumurtaları tek tek kırıp çırpma teliyle yumurtaları hamura iyice yediriyoruz.

      Hamurumuzu krema torbasına doldurup şekilli uç takıyoruz.

      Öte yandan tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve hamurları yarım parmak uzunluğunda olacak şekilde pompayla sıkıp yağın içine alıyoruz.

      Kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz.

      Öte yandan şerbeti hazırlıyoruz tencereye 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su koyup yarım saat kadar pişiriyoruz

      Şerbetimiz ılık olacak şekilde soğuk tatlılara şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz.