Sucuk Mantolu Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 tutam tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Yeterince un
    • Üzeri için
    • Rendelenmiş sucuk ve kaşar rendesi
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.

      Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.

      Hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayalayıp sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.

      Öte yandan derin bir kabın içine peynir ve sucuk rendeleyip karıştırıyoruz

      Yuvarladığımız hamurları peynirli sucuğa bulayıp tepsiye diziyoruz ve yarım saat tepside dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz.