Halley tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket yumuşak margarin
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 adet yumurta
    • Yarım çay bardağı süt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ1 kabartma tozu
    • Yeterince un
    • Arası için
    • 1 paket sade pasta kreması
    • 1 yemek kaşığı bal
    • Üzeri için
    • Bitter çikolata
  • Yapılışı

    1. Derin bir kaba margarin ve şekeri alıp yoğurmaya başlıyoruz.

      Diğer malzemeleri de sırasıyla kabımıza ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.

      Hamur yumuşak kıvama gelince nişasta serperek merdane yardımıyla açıyoruz ve büyük nescafe fincanı ile kesiyoruz ve tepsiye dizip öncede ısınmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

      Soğuyunca pasta kremasına bal katıp su veya süt ile iyice çırpıyoruz. (ben su ile yaptım)

      Daha sonra iki bisküvi arasına kremayı sürüyoruz ve benmari usulü erittiğimiz bitter çikolataya bandırıp çıkarıyoruz.

      Ben her birini ayrı ayrı bardakların üzerine koydum böylece çok fazla yapışmadı yağlı kağıt üzerine de koyabilirsiniz.