Ev Baklavası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 adet yumurta
    • Yarım limon suyu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • İçi için
    • Fındık veya ceviz içi
    • Üzeri için
    • Yarım paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Açmak için
    • Nişasta
    • Şerbeti için
    • 1 kilo şeker
    • 2 litre su
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına hamur malzemelerimizi alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde 60 tane beze yapıyoruz ve bezeleri nişasta ile merdane yardımıyla tabak içi büyüklüğünde açıyoruz

      Aralarını bol bol nişastalayarak 10'ar 10'ar açıyoruz.

      Yuvarlak tepsiye koyup aralarına bolca fındık içi serpiyoruz.

      Hamurlar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.

      Daha sonra tatlımızı keskin bir bıçakla dilimliyoruz.

      Erittiğimiz margarin ve sıvı yağ karışımını üzerine gezdiriyoruz.

      Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

      Şerbeti yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak soğuk tatlılara döküp soğumasını bekliyoruz ve servis yapıyoruz.