Fasulye Turşusu Kavurması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fasulye Turşusu Kavurması tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo fasulye turşusu
    • 1 adet büyük soğan
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 2 yemek kaşığı domates sosu veya rendesi
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yapılışı

    1. Fasulyeleriyarım saat suda bekletiyoruz ekşiliği gitmesi için

      Tavaya sıvı yağı alıp kızdırıyoruz soğanı ince ince dilimleyip tavaya alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.

      Salça ve domates sosunu da ilave edip 1.2 dk. soteledikten sonra fasulyeleri sudan çıkarıp avucumuzda iyice sıkıp suyunu çıkarıyoruz.

      Bıçakla ince ince dilimliyoruz ardından tavaya alıp karıştırıyoruz ve baharatlarını da ekledikten sonra servis yapıyoruz.