Şöbiyet Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 adet yumurta
    • Yarım limon suyu
    • 1 kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • İçi için
    • 4 yemek kaşığı irmik
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ceviz içi
    • Üzeri için
    • Yarım paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Açmak için
    • Nişasta
    • Şerbeti için
    • 1 kilo şeker
    • 2 litre su
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede irmik şeker ve sütü karıştırarak pişirip soğutuyoruz(muhallebi kıvamında)

      Hamuru baklava hamuru gibi yumuşak bir şekilde yoğurup 2'ye bölüyoruz.

      Bir tanesinden 15 tane beze yapıyoruz ve aralarına nişasta koyarak büyük bir yufka şeklinde açıyoruz.

      Muhallebimizi elimizle fındık büyüklüğünde parçalar yapıp fındık veya ceviz içine buluyoruz.

      Açtığımız hamuru kare kesiyoruz ve karelerin ucuna fındık içine bulanan muhallebi parçalarını yerleştiriyoruz ve diğer ucunu üzerine kapatıyoruz.

      Yağlı tepsiye diziyoruz uçları kapanacak şekilde pişerken açılmasın diye.

      Üzerine sıvı yağ ve margarin eritip gezdiriyoruz.

      200 derece de üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

      Şerbeti için de su ve şekeri derin bir tencereye alıp kaynadıktan sonra yarım saat pişiriyoruz.

      Göz göz olmaya başlayınca ateşten alıp soğuk tatlılara döküp şerbetin iyice çekmesini bekliyoruz.