Vişneli muhallebi cup tarifi
  • Malzemeler

    • Vişneli Muhallebi için
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 3 su bardağı vişne suyu
    • 2 paket vanilya
    • Sade muhallebi için
    • 4 yemek kaşığı un
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 3 su bardak süt
    • 2 paket vanilya
    • 1 - 2 yemek kaşığı margarin
    • Arası için
    • 1 paket kremalı bisküvi
  • Yapılışı

    1. Tencereye vişneli muhallebinin vanilya dışındaki malzemelerini alıp vişne suyunu yavaş yavaş döküp çırpma teliyle çırpıyoruz

      Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz

      Aynı şekilde sade muhallebimizi de margarin ve vanilya dışındaki malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz ateşten alınca vişneli muhallebiye 2 vanilya sade muhallebiye ise margarin ve 1 vanilyayı ilave edip her ikisini de soğumaya bırakıyoruz

      Soğuyunca mikser veya blender ile iyice çırpıyoruz ikisini de ayrı ayrı

      Küçük fincan veya kaselerin yarısına kadar vişneli muhallebi koyuyoruz arasına herhangi bir kremalı bisküvi yerleştirip üstüne de sade muhallebi koyuyoruz

      Buzlukta 1 saat kadar bekledikten sonra fincanları sıcak su dolu tepsinin içinde bir kaç saniye bekleterek servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz

      Üzerlerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz..