Midye Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket yaş maya
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 su bardağı su
    • Tuz
    • Yeterince un
    • Üzeri için
    • Yarım paket margarin
  • Yapılışı

    1. 1 yumurta sarısını ayırıp diğer malzemelerle yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamuru oda sıcaklığında en az 1 saat dinlendiriyoruz.

      Hamurdan yumurta büyüklüğünde 12 beze yapıp hepsini nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde tek tek açıyoruz.

      Aralarını bol bol nişastalayıp 12 parçayı üst üste koyup 1.2 cm incelecek kadar açıyoruz.

      Hamuru rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimliyoruz.

      Hamurları dik şekilde tekrar merdane ile hafif aşağı bastırarak açıyoruz avucumuzu kapatır şekilde kapatıyoruz.

      Üzerine yarım paket margarin eritip gezdiriyoruz (baklava gibi)

      Üzerlerine yumurta sarısı, çörek otu, susam serpip ılık fırında en az 15 dk kabartıyoruz sonra 200 derece de pişiriyoruz.