Vişneli Dolgulu Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı seker
    • Yarım çay bardağı su
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1.5 su bardağı un
    • İçi için
    • Sade pasta krema
    • Visne suyu
    • Üzeri için
    • Sade krem şanti
    • Vişneli meyve sosu
  • Yapılışı

    1. Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz.

      Daha sonra diğer malzemeleri de sırasıyla ilave edip kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.

      Hamuru yağlanmış kare borcam alıp önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

      Piştikten sonra üzerini herhangi bir oyacak ile oyup delikler açıyoruz.

      Pasta kremasını vişne suyu ile çırpıp krema torbası ile deliklere dolduruyoruz.

      İsterseniz delikleri yarıya kadar krema doldurun kalan yarısını da meyveli sos doldurun.

      En son olarak da üzerine önce krem şanti sonra meyve sosu sürüyoruz ve servis yapıyoruz.