Trabzon Yağlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 2 su bardağı ılık su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • Üzeri için
    • 50gram tereyağı
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.

      Diğer malzemeleri de ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

      Hamuru yarım saat mayalayıp sonra ellerimizi unlayarak hamuru yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerini elimizle bastırarak pide şekli veriyoruz.

      Tereyağı elimizle parçalayarak hamurumuzun her yerine paylaştırıp 15 dk. dinlendiriyoruz ve önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz.