Çimdik Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • Yarım çay bardağı sirke
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yeterince un
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • Şerbet için
    • 2 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabına malzemelerimizi alıp yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamuru 2 parçaya bölerek beze yapıyoruz

      Bezeleri 2 mm kalınlığında (bıçak sırtı kalınlığında)açıyoruz.

      Açtığımız hamurları mantı kareleri keser gibi 2 cm kareler halinde kesiyoruz.

      Karelerin çapraz iki köşesini çimdikleyerek birleştiriyoruz.

      Diğer iki köşeyi de hamurun arka tarafından çimdikleyerek birleştiriyoruz.
      .
      Derin bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve hamurları kısık ateşte kızartıyoruz.

      Hamurları kızarırken şerbetini hazırlayalım.

      Tencereye şeker su ve limon suyunu alıp 15 dk. kaynatıyoruz ve kızarıp soğuyan hamurları sıcak şerbete atıp iyice çekmelerini bekliyoruz.