Çubuk Tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı yoğurt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yarım veya 1 limon suyu
    • Yeterince un
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamuru un serpilmiş tezgahta 1.2 cm kalınlığında açıyoruz ve istediğimiz genişlikte şeritler halinde kesiyoruz.

      Tencereye sıvı yağı alıp kızdırıyoruz hamurları tencereye alıp kısık ateşte kızartıyoruz.

      Öte yandan hamurlar kızarırken şerbetini hazırlayalım.

      Tencereye su ve şekeri koyup yarım saat pişiriyoruz şerbetimiz göz göz olmaya başlayınca ateşten alıp soğuyan tatlıları sıcak sıcak döküyoruz.