Kuşbaşı etli su böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kuşbaşı etli  su böreği tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 5 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı yoğurt
    • Yarım çay bardağı su
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • Aldığı kadar un
    • İçi için
    • Yarım kilo et
    • Tuz
    • Araları için
    • Sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. İlk olarak kuşbaşı etlerimizi biraz tuz atıp haşlıyoruz.

      Sonra hamur malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırıp yavaş yavaş un katarak yoğuruyoruz.

      İstenilen kıvama geldikten sonra 10 adet bezeye bölüyoruz hamurumuzu ve 15 dk. bekletiyoruz.

      Bekleme süresi bittikten sonra tek tek hepsini çok büyük olmayacak şekilde açmaya başlıyoruz.

      Açtığımız bezeleri kaynar suya atıp haşlıyoruz.

      Kaynar sudan çıkarıp tepsiye diziyoruz.

      Her kata ayrı ayrı sıvı yağ döküyoruz.

      En orta kısmına da etlerimizi koyuyoruz.

      Tüm bezeleri bu şekilde dizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.