Kayısı Dolması tarifi
  • Malzemeler

    • Kayısı(miktarını siz ayarlayın)
    • 2.3 çorba kaşığı şeker
    • 2 su bardağı su
    • Kreması için
    • 2 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 2 su bardağı süt
    • 1 paket toz krem şanti
    • Süslemek için
    • Fındık içi
  • Yapılışı

    1. Kayısıları bir tencereye alıp üzerine şeker ve suyu ilave edip 8.10 dakika pişiriyoruz.

      Ateşten alıp tencereden cıkarıyoruz.
      Ayrı bir tencereye un şeker ve sütü alıp çırpma teliyle çırparak kremayı pişiriyoruz.

      Ateşten alıp soğutuyoruz ve toz şantimizi kremanın üzerine döküp mikserle iyice çırpıyoruz

      Kayısı az ise krem şantinin yarısını kullanıyoruz,

      Daha sonra kayısılarımızın içlerini açıp birer tatlı kaşığı krema dolduruyoruz ve kremalı yerlerini fındık içine bandırıp servis tabağına alıyoruz ve servis yapıyoruz.