Bayat Ekmek Kadayıfı tarifi
  • Malzemeler

    • Birkaç dilim bayat ekmek
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • Kreması için
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı süt
    • yarım paket toz krem şanti
    • Üzeri için
    • Çikolata sosu
  • Yapılışı

    1. Bayat ekmeklerimizi fırın tepsiye dizip önceden ısınmış fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.

      Ekmeklerimiz kızarırken şerbetini kaynatıyoruz.

      Bunun için tencereye su ve şekeri koyup ateşe alıyoruz ve 15.20 dk kaynatıyoruz,

      Fırından çıkan ekmeklerin üzerine sıcak şerbeti döküp iyice çekmesini bekliyoruz.

      Tatlımız şerbetini çekerken bizde üzerinin kremasını hazırlamaya geçelim.

      Tencereye un şeker ve sütü alıp çırpma teliyle çırparak pişiriyoruz.

      Ateşten alıp soğutuyoruz ve yarım paket toz krem şantiyi kremaya döküp iyice çırpıyoruz.

      Soğuyan tatlının üzerine döküp spatula ile düzlüyoruz daha sonra servis tabağına alıp çikolata sosu ile süsleyip servis yapıyoruz.