Havuçlu Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 adet vanilya
    • 1 adet kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 su bardağı un
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı ceviz
    • 2.5 su bardağı havuç
    • Üzeri için
    • Pudra şekeri
    • Havuç şeklinde şekerleme
  • Yapılışı

    1. İlk olarak yumurta ve şekerimizi geniş bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.

      Sonra sıvıyağı, tuzunu, vanilya ve tarçını katıp biraz daha çırpıyoruz.

      En son olarak kabartma tozunu, unu, havucu ve cevizi ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz.

      Yağlamış olduğumuz yuvarlak borcama hamurumuzu döküyoruz ve 180 derece 30-35 dk kadar pişiriyoruz.

      Piştikten sonra üzerine pudra şekerini ve şekerlemelerini koyup servis yapabilirsiniz.