Reçelli Milföyler tarifi
  • Malzemeler

    • 5 yaprak milföy
    • 1 kase şeftali reçeli (evinizde ne varsa olur)
    • 3 çorba kaşığı fındık içi
    • Üzeri için
    • 1 yumurta sarısı
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Bir kaseye herhangi bir reçeli alıp üzerine 3 kaşık fındık içi koyup kaşıkla eziyoruz.

      Öte yandan milföyleri tezgahın üzerine alıp ortadan bölüyoruz.

      Daha sonra bir tarafından bıçak yardımı ile 4 yerden çizik yapıyoruz ve diğer tarafına iç harcımızı koyup çizili olan tarafı reçelin üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz.

      Kenarlarını çatalla iyice bastırıp hem şekil veriyoruz hemde birbirine yapışmasını sağlıyoruz.

      Hamurları fırın tepsisine alıp üstlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısınmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

      Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.