kolay mantı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 3 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 tutam tuz
    • Yeterince ılık su
    • İçi için
    • Yarım kase kadar kıyma
    • 1 adet soğan
    • karabiber
    • tuz
    • Üzeri için
    • Yoğurt
    • Sarımsak
    • Sosu için
    • Tereyağı
    • Pul biber
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabına malzemelerimizi alıp çok yumuşak olmayacak bir şekilde hamurumuzu yoğuruyoruz ve üzerine temiz bez örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.

      Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcımızı hazırlıyoruz.

      Derin bir kaba kıymayı alıyoruz üzerine soğanı rendeliyoruz tuz ve karabiberini de ilave edip iyice yoğuruyoruz.

      Hamurumuzu ikiye bölüp unlayarak çok ince olmayacak şekilde açıyoruz içine kıymayı uzunlamasına hamurun ucuna koyup şerit halinde kesiyoruz ve hamuru sıkıca rulo yapıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.

      Kalan hamuru da aynı şekilde yapıyoruz.

      Daha sonra tencereye su koyup kaynatıyoruz mantıları kaynayan suya koyup 7-8 dk. pişiriyoruz.

      Suyunu süzmeden kevgir yardımıyla mantıları süzgecimize alıyoruz öte yandan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlamak için bir kaseye yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı alıp iyice çırpıyoruz.

      Sosu için tavaya tereyağı alıp eritiyoruz ve pul biberimizi tavaya alıp ocağı kapatıyoruz.

      Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve sosumuzu gezdirip servis yapıyoruz.