Lor Dolması tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo lor peyniri
    • 1 demet pazı
    • 2 su bardağı pilavlık bulgur
    • 3 adet kuru soğan
    • 1 tutam tarhun otu
    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Tereyağ
  • Yapılışı

    1. İlk olarak pazı yapraklarımızı iyice yıkıyoruz.

      Sonra onları kaynar suyun içerisine atıp hemen çıkartıyoruz rahat sarabilmek için.

      Sonra bir tavanın içerisine sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavuralım.

      Diğer tarafta da bulguru süt ile su karışımında olan tencerede pişirin.

      Hepsinin işlemi bittikten sonra büyükçe bir tepsinin içerisine loru, bulguru, soğanı, tuzu ve tarhun otunu ekleyip iyice yoğurun.

      Sonra istediğiniz şekli verip pazı yaprağına sarıp hafif yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim.

      Hepsini dizdikten sonra tereyağını bir cezvede eritiyoruz ve tepsideki dolmaların üzerinde gezdirip 250 derece fırında kızarana kadar pişirelim.