Peynirli Kesme Pogaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta(sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket yaş maya
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • Arası için
    • Peynir
    • İsteğe bağlı maydanoz
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabımıza maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz.
      Daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurumuzu oda sıcaklığında mayaladıktan sonra hamuru 4'e bölüp her bir bezeyi unlayarak merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.

      Hamurun içine peynir serpip yuvarlayarak rulo yapıyoruz ve yaklaşık 4 parmak genişliğinde veya isteğe bağlı büyüklükte bıçakla kesiyoruz.

      Hamurları tepsiye yerleştirip üstleri birer parmak aralıklarda makas veya bıçakla tam ayırmadan kesiyoruz.

      Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz ve 10.15 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.