Kıymalı  Pideler tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta(sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket yaş maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • Arası için
    • 150-200 gram kıyma
    • 1 orta boy soğan
    • 2 yemek kaşığı domates sosu(veya domates rendesi)
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabımıza maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz.

      Daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip
      yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamuru oda sıcaklığında mayalayıp sonra hamuru 4'e bölüp her bir bezeyi unlayarak merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.

      2 parmak genişliğinde veya isteğe bağlı büyüklükte bıçakla şeritler halinde kesiyoruz.

      Öte yandan derin bir kaba soğanı rendeliyoruz içine domates rendesi, kıyma, tuz, kimyon ve karabiber ekleyip iyice yoğuruyoruz.

      Şeritler halinde kestiğimiz hamurların içine kapanacak şekilde kıyma koyup hamurları kapatıyoruz.

      Eğer pişerken açılmasını istemiyorsanız çok sıkı bastırarak kapatın..

      Tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 10 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.