Bezeli Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Keki için
    • 2 adet yumurta sarısı
    • 3 çay bardağı un
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı şeker
    • 125 gram erimiş margarin
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • Kreması için
    • 2 adet yumurta akı
    • 2 çay bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 2-3 damla limon suyu
    • Arası için
    • Krem şanti
    • 1 su bardağı süt
    • Fındık
  • Yapılışı

    1. İlk olarak keki hazırlıyoruz.

      İki yumurta sarısını ve şekeri bir kabın içerisinde şekerle eriyene kadar çırpıyoruz.

      Daha sonra kek için olan diğer malzemeleri ekleyelim.

      Sonra yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine bu hamuru iyice yayıyoruz.

      Onun üzerine kreması yapıyoruz.

      2 adet yumurta akını köpük olana kadar çırpıyoruz.

      Sonra içerisine gereken tüm malzemeleri de katıp krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.

      Oluşan kremanın fırın tepsisindeki hamurumuzun üzerine yayıyoruz.

      Sonra onunda üzerine çok küçük olmayacak şekilde robottan geçirilmiş fındıklarımızı yayıyoruz.

      Bu karışımı 200 derece ısıtılmış fırına verirken 175 dereceye çekip pişiriyoruz.

      Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra boyuna kesiyoruz ve yarısına 1 su bardağı süt ile çırptığımız krem şantiden sürüyoruz.

      Krem şantiyi sürdükten sonra diğer yarısını üzerine kapatıyoruz.

      En son olarak da küçük kareler halinde kesiyoruz ve üzerini istediğiniz gibi süsleyin.