Pazı Yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pazı Yemeği
-
Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 1 büyük patates
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kaynamış su
-
Yapılışı
-
Pazıları birer parmak genişlikte doğrayıp yıkıyoruz.
Tencereye su koyup kaynatıyoruz pazıları kaynayan suya koyup 3-4 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
Soğanı dilimleyip tencereye alıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Patatesleri soyup küçük küp küp dilimliyoruz ve tencereye alıp 1 kaşık salça ilave edip karıştırıyoruz.
Pirinç ve pazıları da tencereye alıp tuzunu karabiberini koyup üzeri kapanacak şekilde sıcak su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve suyunun yarısını çekene kadar pişiriyoruz.
-
Pazıları birer parmak genişlikte doğrayıp yıkıyoruz.