Pazı Yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 bağ pazı
    • 1 büyük patates
    • 1 orta boy soğan
    • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    • Kaynamış su
  • Yapılışı

    1. Pazıları birer parmak genişlikte doğrayıp yıkıyoruz.

      Tencereye su koyup kaynatıyoruz pazıları kaynayan suya koyup 3-4 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.

      Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.

      Soğanı dilimleyip tencereye alıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz.

      Patatesleri soyup küçük küp küp dilimliyoruz ve tencereye alıp 1 kaşık salça ilave edip karıştırıyoruz.

      Pirinç ve pazıları da tencereye alıp tuzunu karabiberini koyup üzeri kapanacak şekilde sıcak su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve suyunun yarısını çekene kadar pişiriyoruz.