Damalı Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1.5 su bardağı kadar un
    • Kreması için
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için
    • 1 paket sade krem şanti
    • 1 su bardağı su
    • Süslemek için
    • Kakao
  • Yapılışı

    1. Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz.

      Diğer malzemelerimizi de sırasıyla ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

      Hamurumuzu yağlanmış kelepçeli kalıbımıza döküp önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.

      Kek pişerken kremanın yapımına geçiyoruz.

      Tencereye un şeker ve sütü alıp çırpma teliyle iyice çırpıyoruz ve ateşe alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

      Ateşten alıp soğutuyoruz ve 1 paket vanilya ilave edip blender dan geçiriyoruz.

      Kek pişince fırından çıkarıp soğutuyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz.

      Her iki parçayı da ayrı boyutlardaki tencere kapağı ve kavanoz ağzıyla kesiyoruz.

      Kelepçeli kalıbın altını çıkarıp kelepçeyi servis tabağına alıyoruz.

      İçine önce büyük dilim kek sonrada küçük dilim kek koyuyoruz.

      Aralarda boşluk kalan yerlere kremadan kaşık yardımı ile koyuyoruz.

      İkinci sıraya önce alttaki kremaların üzerine gelecek şekilde kekleri sonrada alttaki keklerin üzerine gelecek şekilde krema koyuyoruz.

      Kekin üzerini krem şanti ile kaplıyoruz ve buz dolabında yarım saat dinlendirdikten sonra kelepçeyi dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz ve pastanın üzerine kakao eleyip dilimleyerek servis yapıyoruz.