Lokumlu Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket yumuşak margarin
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yeterince un
    • İçi için
    • Lokum
    • Üzeri için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Derin bir kaba margarin ve şekeri alıp çırpıyoruz.

      Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurdan küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde hafif açıyoruz.

      İçine lokum koyup kapatıyoruz hamurumuzu dikkatli bir şekilde yuvarlayıp fırın tepsiye yerleştiriyoruz.

      Önceden ısınmış 200 derece fırında kurabiyelerimizi hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

      Fırından çıkarıp soğuttuktan sonda üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapıyoruz.