Frambuazlı Cheseecake tarifi
  • Malzemeler

    • Tabanı için
    • 1.5 paket burçak bisküvi
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • Kreması için
    • 2 paket labne peyniri
    • 1 paket krema
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 paket vanilya
    • Frambuazlı Sos için
    • 1 su bardağı frambuaz
    • 1 tart jöle
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 çay bardağı vişne suyu
    • 1.5 çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. İlk olarak tabanını yapmaya başlıyoruz.

      1.5 paket burçak bisküvisini rondodan geçiriyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını eritip rondodan geçirdiğimiz burçakların üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.

      Sonra oluşan karışımı tatlımızı yapacağımız kabın en altına bastırarak yayıyoruz.

      Sonra bir kaba toz şekerimizi, labnemizi ve kremamızı alıp toz şeker eriyene kadar mikserle çırpıyoruz.

      Üzerine nişasta, un ve vanilyayı ekleyip spatula yardımı ile karıştır.

      En son olarak da yumurtalarını ekle ve çok az karıştır.

      Bu karışımı da bisküvili tabanın üzerine dök ve 170-180 derecede ısınmış fırında pişir.

      Kek parlaklığını kaybedip ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir.

      Daha sonra tart jöleyi hazırlayıp blendırdan geçirdiğimiz frambuazları içine kat aynı şekilde vişne suyunuda katıp iyice karıştırdıktan sonra fırından çıkan kekin üzerine yaydır.

      Not: Kekin çatlamaması çok önemli fırında en fazla 30-35 dk. pişirilmesi gerekiyor.