Ispanaklı Tepside Gül Böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ispanaklı Tepside Gül Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yufka
    • İçi için
    • Yarım kilo ıspanak
    • 3 adet orta boy soğan
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Arası için
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı su
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. İlk olarak 3 adet soğanımızı bir tavaya sıvı yağımızla birlikte yemeklik doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.

      Daha sonra içerisine ıspanaklarımızı tuzumuzu ve pul biberimizi atıp hepsini biraz kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.

      Sonra 1 adet yufkamızı serip üzerine bol yağlı suyumuzdan gezdiriyoruz ve ıspanaklı harcımızdan koyup her iki taraftan rulo yapmaya başlıyoruz ve sonra kendi etrafında çevirip gül şekli veriyoruz.

      Tüm yufkaları bu şekilde sardıktan sonra tepsimize diziyoruz ve üzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.