Tombul pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1.5 su bardağı un
    • İçi için
    • 1 paket sade pasta kreması
    • 1 su bardağı soğuk süt
    • Yarım çay bardağı damla çikolata
    • ve kekin içinden boşaltacağımız kek kırıkları
    • Üzeri için
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı soğuk süt
  • Yapılışı

    1. Mikser kabına yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz.

      Daha sonra diğer malzemeleride sırasıyla ilave ederek kekimizin hazırlığını bitiriyoruz.

      Derin borcam salata kasesini yağlıyoruz ve hamurumuzu kaseye boşaltıp önceden ısınmış fırında önce 200 sonra 150 derece de içi tamamen çekene kadar pişiriyoruz.

      Fırından çıkarıp üzerine temiz havlu kapatıp yumuşamasını bekliyoruz.

      Soğuyan kekin üst kısmından bir kapak şekli kesiyoruz ve kaşık yardımı ile kekin içini biraz boşaltıyoruz.

      Öte yandan derin bir kaba pasta kremasını ve sütü alıp iyice çırpıyoruz.

      Kekin içinden boşalttığımız kekleri ve yarım çay bardağı damla çikolatayı kremamıza karıştırıp kekin içine (boşalttığımız bölümüne)doldurup üzerinden kestiğimiz kapağını kapatıp pastamızı servis tabağına ters çeviriyoruz.

      Üzerini de krem şantimizi sütle beraber çırpıp sürüyoruz çikolata ve çilek soslarıyla süslüyoruz.

      Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz.