Bahçıvan Kebabı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bahçıvan Kebabı
-
Malzemeler
- 1 kg koyun eti
- 2 soğan (ince doğranmış)
- 2.5 çorba kaşığı salça
- 1 bardak su
- Tuz
- Karabiber
- 2 havuç
- 3 patates
- ¼ bardak bezelye
-
Yapılışı
-
Eti 1-1,5 santimetreküp irilikte doğrayıp soğanla birlikte kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Salça, su, tuz ve karabiberi koyup 15 dakika daha pişirin.
Havucu ve patatesi 1 santimetre küp irilikte doğrayıp iç bezelye ile birlikte ete katın. Sebzeler yumuşayana dek, yaklaşık yarım saat pişirin.
-
Eti 1-1,5 santimetreküp irilikte doğrayıp soğanla birlikte kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.