Arap Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paket margarin
    • 2 adet yumurta sarısı
    • 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Yeterince un
    • Mantolamak için
    • Kakaolu puding veya şeker ve kakao
  • Yapılışı

    1. Yumurta sarılarını yoğurma kabına alıyoruz.

      Margarin ve pudra şekerini de kabımıza alıp iyice yoğuruyoruz.

      Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unumuzu da yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize yerleştirip önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

      Daha sonra geniş bir kaba kakaolu pudingimizi alıyoruz ve fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi sıcak sıcak pudingimize bulayıp servis tabağına alıyoruz.

      Puding yerine şeker ve kakao karışımına bulaya bilirsiniz.