Portakallı Sütlü Tatlı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Portakallı Sütlü Tatlı
-
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paker kabartma tozu
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
-
Yapılışı
-
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle iyice çırpıyoruz.
Daha sonra yağ ,portakal suyu ve portakal rendesini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırıyoruz ve yağlanmış kare borcama döküp önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Tatlımız pişerken bir yandan da şerbetimizi hazırlayalım.
Derin bir tencereye şeker, su ve portakal suyunu alıp orta ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz.
Tatlımızı fırından çıkarıp soğutuyoruz ve şerbeti de ilk sıcaklığı çıkınca tatlının üzerine döküp iyice çekmesini bekliyoruz.
Öte yandan çırpma kabımıza krem şanti ve sütü alıp iyice köpürtüp sonra soğuyan tatlının üzerine seriyoruz.
Artık tatlımız servise hazırdır
-
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle iyice çırpıyoruz.