Kabak Beyendi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet kabak
    • 4 yemek kaşığı tereyağ
    • 1/2 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 kahve fincanı gravyer
    • Peyniri rendesi
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Etleri tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun. Kıyılmış soğan, salça, tuz ve karabiber ekleyin.

      Üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları kazıyıp rendeleyen. Bir tencereye alıp, suyunu çekinceye kadar pişirin.

      Diğer tencerede tereyağını kızdırıp, unu ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ve kabakları ekleyin. Tuzunu ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

      Ateşten alıp, peynir rendesini ekleyin. Servis tabağına beğendiyi boşaltın. Üzerine eti yayıp servis yapın.