Gül Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta (sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket yaş maya
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yeterince un
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabımıza maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz.

      Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurumuzu oda sıcaklığında mayalayıp sonra hamur dan 6 adet büyükten küçüğe olacak şekilde bezeler alıp birbirlerine bitişik sıralıyoruz ve merdane ile yanlamasına hafifçe açıyoruz.

      Küçük kısmından başlayarak yuvarlayıp ortadan kesip 2 adet gül şekli elde ediyoruz.

      Diğer hamurları da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üstüne yumurta sarısı sürüp 10 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 200 derece fırında pişirip servis yapıyoruz.