Bal Parmak Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket yumuşak margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yeterince un
    • Bulamak için
    • Yarım kase irmik
    • 1 adet yumurta akı
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Balparmak tatlısı yapımına derin bir kaba margarin ve şekeri alıp şeker tamamen eriyene kadar çırparak başlıyoruz.

      Daha sonra diğer malzemelerimizi ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

      Bir kaseye irmik koyuyoruz bir kaseye de yumurta akını koyup yanımıza alıyoruz.

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak şekli veriyoruz ve önce yumurta akına sonrada irmiğe bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.

      Önceden ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

      Balparmak tatlısının şerbetini hazırlamak için derin bir tencereye şeker ve suyu alıp orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.

      Tatlılarımızı fırından çıkarıp soğuttuktan sonra sıcak şerbeti üstlerine döküp balparmak tatlımızın şerbeti iyice çekmesini bekliyoruz ve servis yapıyoruz.