Portakal Kabuğu Şekerlemesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Portakal Kabuğu Şekerlemesi
-
Malzemeler
- 1 adet portakal kabuğu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Bulamak için
- 1 kase toz şeker
-
Yapılışı
-
Portakal kabuklarımızı soyup ince bir şekilde uzunlamasına kesiyoruz ve elimizle yuvarlayarak iğne yardımı ile ipe dizip 1 gece bu şekilde bekletiyoruz
Daha sonra bir tencereye su koyup kaynatıyoruz portakal kabuklarımız iple beraber tencerenin içine koyup 5 dakika kaynatıyoruz.
Tencerenin suyunu boşaltıp tekrar su koyup yeniden kaynatıyoruz bu işlemi üç kere uyguluyoruz.Böylece portakal kabuğunun acı suyunun çıkarıyoruz.
Sonra sudan çıkartıp süzüyoruz.
Daha sonra ayrı bir tencereye 1 bardak su ve 1 bardak şeker alıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.
Portakal kabuklarımızı içine atıp 10-15 dakika daha kaynatıyoruz.
Şerbetin içinden çıkarıp bir tabağa koyduğumuz toz şekerin içine bulayıp çıkarıyoruz ve yaklaşık 1 saat kurumasını bekliyoruz.
Bu arada ipi de çıkarmayı unutmuyoruz.
artık şekerlemeler servise hazırdır.
-
Portakal kabuklarımızı soyup ince bir şekilde uzunlamasına kesiyoruz ve elimizle yuvarlayarak iğne yardımı ile ipe dizip 1 gece bu şekilde bekletiyoruz