Sebzeli tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patates
    • 2 adet domates
    • 1 adet soğan
    • 3-4 adet sivri biber
    • 1 kase kuşbaşı tavuk eti
    • 1 kaşık salça
    • 1 diş sarımsak
    • KarabibeR
    • 1 litre sıcak su
    • Sıvı yağ
    • 1 orta boy lavaş ekmeği
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Önce sebzelerimizi küp küp dilimliyoruz. Tencereye sıvı yağ koyup soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz ve hafif pembeleşince içine tavuklarımızı koyup 1-2 dakika kavuruyoruz.

      Daha sonra sırasıyla patates ,biber ve domatesleri ilave edip 1 kaşık salçayı da koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

      Yaklaşık bir litre sıcak suyu tencereye döküp tuzunu baharatını ve sarımsağı ilave edip sebzeler pişene kadar yemeğimizi kaynatıyoruz.

      Öte yandan lavaşı küp küp kesip yayvan bir kabın içine yerleştiriyoruz.Lavaşların üzerine pişen yemeğimizi koyup servis yapıyoruz.