Yeşil mercimek soslu kesme mantı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Yeşil mercimek soslu kesme mantı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 3 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 tutam tuz
    • Yeterince ılık su
    • Sosu için
    • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    • 2 adet domates
    • 1 soğan
    • Tuz
    • Karabiber
    • Üzeri için
    • 1 kase yoğurt
    • 2 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Önce hamur malzemelerimizi yoğurma kabına alıp sert bir hamur yoğuruyoruz.

      Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz ve birer parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesiyoruz.

      Sonra şeritlerden minik üçgen şekiller kesiyoruz.Tencereye su ve tuz koyup kaynatıyoruz.Mantıları kaynayan suya koyup 5-6 dakika kaynatıp suyunu süzüyoruz.

      Başka bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz soğanı ince ince dilimleyip tencereye alıp kavuruyoruz.

      Domateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tencereye alıp bir kaç dakika daha sonra haşlanmış yeşil mercimeği tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz ateşten alıyoruz.

      Bir kase yoğurdun içine 2 diş sarımsak rendeliyoruz mantıları servis tabağına alıp üzerlerine mercimekli harcımızdan koyuyoruz son olarak sarımsaklı yoğurdumuzu da gezdirip servis yapıyoruz.