Gizli pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Gizli pasta
-
Malzemeler
- Pandispanya Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kaynar su
- 2 kahve fincanı un
- ½ paket kabartma tozu
- ½ paket vanilya
- Kreması için
- 2 paket kremşanti (75gr.)
- 1.5 su bardağı süt
- Dolgusu için
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200ml.)
- 1 su bardağı doğranmış bitter çikolata ya da damla çikolata
-
Yapılışı
-
Şeker, yumurta ve tuz köpürene kadar çırpılır.Diğer pandispanya hamuru malzemeleri katılarak hamur elde edilir.
Yağlı kağıt konulmuş tepsiye dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 12 dakika kadar pişirilir.
Bu arada krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır.Ilımış pandispanya hamurumuz ters çevrilir ve üzerine krem şanti konularak yayılır.
Pişen pandispanya dikkatli bir şekilde rulo yapılır.Alttaki yağlı kağıt ile sarılır.Daha sıkı olması için üzerine tekrardan streç film sarılır.
Buzdolabının dondurucu kısmına konularak 4 saat kadar bekletilir.Ne kadar çok donarsa o kadar rahat kesiliyor.
Dolgu malzemelerimiz vanilya, krema ve çikolatamız hariç tümünü bir tencere koyup kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatın.
10 dakika sonra krema ve vanilyayı ekleyelim.Soğuyana kadar mikser yardımıyla karıştıralım.Çikolatamızı kaşıkla katalım. Dolaptan çıkardığımız ruloyu ince ince dilimleyelim.
Streç film veya yağlı kağıt ile kaplağımız kabımıza (24 cm. çapında bir tencere olabilir) dilimlenen pandispanyaları önce yanlara dizip daha sonra tabana yerleştirelim.Dolgu malzememizin yarısını içine dökelim.
Bir sıra daha dilim pandispanyalardan dizip kalan dolgu malzemesi dökelim.Kalan pandispanya dilimlerimizin üzerini kapatacak şekilde dökelim.
Servis yapacağımız zaman buzdolabından alarak tabağımıza ya da tepsimize ters çevirelim.
-
Şeker, yumurta ve tuz köpürene kadar çırpılır.Diğer pandispanya hamuru malzemeleri katılarak hamur elde edilir.